Kuntien kyberturvallisuuspäivät

Tietoturvallisuuden johtaminen ja vastuut

Kari Nykänen

Tietoturva on merkittävä osa kokonaisvaltaista riskienhallintaa. Tietoteknisen kehityksen myötä toimintaympäristöön kohdentuu yhä enemmän erilaisia tietoturvauhkia asettaen uudenlaisia haasteita tietojen ja toimintojen turvaamiselle. Uhkan kohteena ovat lähes kaikki erilaisiin tiedonsiirtoverkkoihin liitetyt laitteet, järjestelmät ja sovellukset – joita IHMINEN käyttää.
 
Tietoturvan johtamisen keskeisiä painopisteitä ovat uhkatekijöiden tunnistaminen, ennaltaehkäisy sekä tiedon ja sen arvon suojaaminen – unohtamatta häiriötilanteiden hallintamallia. Mitä tämä tarkoittaa tietoturvan johtamisessa ja vastuiden jakamisessa. Tietoturvassa on kyse ihmisten johtamisesta! 


Ilmoittaudu nyt kuntien kyberturvallisuuspäiville 4.-5.10.2016

Ilmoittaudu


Paluu etusivulle

Kari Nykanen

Kari Nykänen, FT, Oulun kaupunki, tietohallinto

Kari Nykäsellä on yli 30 vuoden kokemus tietotekniikan ja tietoturvan parista. Hän on väitellyt tietoturvasta filosofian tohtoriksi vuonna 2011 tutkien mm. ihmisen tietoturvakäyttäytymistä organisaatioissa ja miten siihen voidaan vaikuttaa huolellisen suunnittelun kautta. Nykyinen vastuualue on Oulun kaupungin tietoturva, tietosuoja ja ICT-riskienhallinta.