Siniaalto Tammisto Vantaa 1

Siniaalto-suoja-aita Tammisto Vantaa

Siniaalto on teräsrakenteinen aaltoileva aita ja valotaideteos, joka suojaa Fingridin sähköasemaa Vantaan Tammistossa. Aita koostuu esivalmistetuista, toisiinsa kiinnitetyistä teräselementeistä, jotka on päällystetty sinisillä rei’itetyllä teräslevyillä. Aidan sisälle on integroitu valaistus, joka voidaan ohjelmoida eri väreille ja kuvioille.

Tehtävänämme oli suunnitella kaupunkikuvallisesti kiinnostava suoja-aita sähköasemalle, joka sijaitsee vilkkaan Tasetien varressa kauppakeskus Jumbon, viihdekeskus Flamingon ja Kehä III:n läheisyydessä. Selkeä mutta puhutteleva aita sijoittuu ympäristöön, jonka arkkitehtuurissa yhdistyy sähköaseman tekninen arki, rakennusten ja liikenneväylien suuri mittakaava sekä runsas ja sähäkkä valaistus. 

Kotelomaisesti rakennetun aidan sisällä on yli 200 led-valaisinta. Valo hehkuu läpi rei’itettyjen teräslevyjen, joiden perforointi seuraa aallon rytmiä. Kun aita valmistui vuoden 2017 lopulla, se hohti sinivalkoisena 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Muita vaihtoehtoja väriteemoiksi ovat esimerkiksi jouluisen punainen tai ekoteemaa ilmentävä vihreä.

Siniaalto Tammisto Vantaa 3 Siniaalto Tammisto Vantaa 4 Siniaalto Tammisto Vantaa 2