Bulevardi Helsinki FCG

Bulevardista Helsingin Ramblas

Bulevardista Ramblas -ideoinnissa hahmottelimme, miten Helsingin kävely-ympäristöä ydinkeskustan torien ja merenrantojen välillä voidaan parantaa. Ehdotimme kävelypainotteisen keskustan laajentamisen aloittamista Bulevardista. 

Bulevardi on jo nyt vilkas, suosittu ja edustuskelpoinen. Se yhdistää Kauppatorin rannan Esplanadin kautta Hietalahdentorille ja meren rantaan. Kadun merkitys kasvaa Jätkäsaaren ja Hernesaaren rakentamisen myötä. Hietalahdenrantaan kaavailtu arkkitehtuurin ja designin yhdistävä uusi supermuseo sijaitsisi Bulevardi-akselin päädyssä.

Bulevardin varrella sijaitsee monia aktiviteetteja kuten gallerioita, ravintoloita, kahviloita, myymälöitä, Aleksanterin teatteri, Helsingin eurooppalainen koulu, Hietalahden torialue ja Vanha kirkkopuisto. Kävelypainotteisella kadulla autojen liikkuminen ja pysäköiminen kielletään huoltoajoa lukuun ottamatta. Raitiotievaunut kulkevat kadulla edelleen, mutta katu rakennetaan fyysisesti kävelykadun omaiseksi. Upeat puukujanteet muistuttavat Barcelonan Ramblas-kävelykadun vihreydestä. Katu on miljööltään loistava ja antaa suojaa myös kuumimpina kesäpäivinä terassilla istujille. 

Bulevardi-ideointimme oli osa Helsingin kaupungin tekemää ideakartoitusta kävelykeskustan laajentamiseksi. 

Bulevardi 2 Bulevardi 4 Bulevardi 3