Henna Keränen

Arkkitehti SAFA, projektipäällikkö, Kemi

Millaisia kohteita suunnittelet?

Olen ollut mukana suunnittelemassa niin julkisia rakennuksia kuin yksityisten asuinkohteita. Kohteet ovat vuosien varrella vaihdelleet terveyskeskuksesta autokorjaamoon ja kokonaisista taloyhtiöistä pientaloihin. Työhöni kuuluvat sekä uudis- että korjaus- ja muutoskohteet.

Minkälaisten materiaalien tai ratkaisujen parissa mieluiten työskentelet

Materiaaleista mieluisimpia ovat puu sekä betoni. Pidän etenkin betonista ja sen erilaisista muotti- ja pintakäsittelymahdollisuuksista. Luonnostelu on suunnittelun vaiheista mieluisin ja uppoudun yleensä "liiaksikin" pohjien toimivuuden viimeistelyyn.

Mieleenpainuvin työsi, jonka olet tehnyt?

Tervolan kunnan kahden vierekkäisen vuokratalon muutossuunnitelmat ovat jääneet mieleen yksinä varhaisimmista töistä valmistumisen jälkeen. Toiseen teimme yhdessä kollegan kanssa suunnitelmat uutta ryhmäkotia varten. Toinen taas jäi asuinkäyttöön, mutta tehtäväni oli luoda kohteeseen laajahkot tilamuutos- ja peruskorjaussuunnitelmat kaluste- ja sisustussuunnitelmia myöten.  Viimeisimmistä töistä yksi mieleenpainuvimmista on ollut CLT-rakenteisen hotellin visiointi Aasian markkinointia varten. Kyseessä oli vain muutamien nopeiden ideakuvien luonnostelu, mutta projekti vaikutti niin mielenkiintoiselta, että sen pariin palaisin mieluusti myöhemminkin, jos hanke vain etenee.

Keränen Henna

"Materiaaleista mieluisimpia ovat puu sekä betoni. Pidän etenkin betonista ja sen erilaisista muotti- ja pintakäsittelymahdollisuuksista."
- Henna Keränen