Jani Päivänen

Johtava asiantuntija, VTM (sosiologia), Helsinki 

Millaisia kohteita suunnittelet?

Työhöni on aina liittynyt paljon osallisuus- ja vuorovaikutustehtäviä ja koen olevani niissä parhaimmillani. Toimin nyt Ihmisen ympäristö -teeman vetäjänä. Tiimin kanssa selvitämme, testaamme ja kehitämme vuorovaikutteisen suunnittelun eri menetelmiä sekä teemme sosiaalisten vaikutusten arviointeja. 

Minkälaisten materiaalien tai ratkaisujen parissa mieluiten työskentelet?

Lempimateriaalejani ovat livetilanteet ja tekstit. Olen tottunut esiintyjä ja fasilitaattori. Toisaalta tykkään kirjoittamisesta ja tiedon popularisoinnista – olen pistänyt lusikkani suomentamiseenkin, käännös Jan Gehlin teoksesta Ihmisten kaupunki on juuri ilmestynyt.

Mieleenpainuvin työsi, jonka olet tehnyt?

Haluaisin tehdä suunnitteluun osallistumisesta motivoivaa, helppoa ja hauskaakin. Tähän liittyviä lempihommia ovat olleet ne, joissa on yhdessä keksitty tapoja kehittää kaupunkia vaikkapa pelien avulla. Siltamäen täydennysrakentamispeli oli ihan uusi avaus meidän alallamme. Myös juuri julkaistu Helsingin kaupungin kävelykeskustan ideakilpailuun osallistuminen oli mukava juttu, koska kaupunkiaktivistit alkoivat somepalstoilla kehitellä ideaa edelleen tosi innokkaasti.

jani.paivanen a fcg.fi

Paivanen Jani

"Haluaisin tehdä suunnitteluun osallistumisesta motivoivaa, helppoa ja hauskaakin."

- Jani Päivänen