Kirsi Vainio

Rakennusarkkitehti, Kemi

Millaisia kohteita suunnittelet?

Monipuolisesti uudisrakentamis-, laajennus- ja muutos/peruskorjauskohteita. Minulla on eniten kokemusta uusien asuinrakennusten suunnittelusta omakotitaloista ja palveluasumisesta.  Lisäksi olen suunnitellut hyvin erilaisia kohteita jätekatoksista sahan höyläämöön. Uusimpia töitäni ovat rakennushistoriallisten selvitysten tekeminen. 

Minkälaisten materiaalien tai ratkaisujen parissa mieluiten työskentelet?

Työskentelen mieluiten erilaisten monipuolisten projektien parissa. Mielenkiintoisinta on ideointi ja luonnossuunnittelu, löytää toimivat ja tehokkaat ratkaisut asiakaslähtöisesti ja saada palaset loksahtamaan paikoilleen.

Mieleenpainuvin työsi, jonka olet tehnyt?

Tervolan terveyskeskuksen yhteydessä olevan vanhusten ryhmäkodin suunnittelu.  Se oli sekä ensimmäinen palveluasumisprojektini että isompi suunnitteluprojekti, jonka tein luonnoksista työpiirustuksiin asti. Olen käynyt siellä useasti rakennusvaiheessa ja nähnyt myös valmiina. Aikaisemmat projektit ovat olleet ympäri Suomen, joihin ei ole mahdollista tutustua paikan päällä. 

kirsi.vainio a fcg.fi

Vainio Kirsi

"Mielenkiintoisinta on ideointi ja luonnossuunnittelu, löytää toimivat ja tehokkaat ratkaisut asiakaslähtöisesti ja saada palaset loksahtamaan paikoilleen."
- Kirsi Vainio