Mari Lampinen

Ympäristösuunnittelija, Rovaniemi

Millaisia kohteita suunnittelet?

Puistosuunnitelmia kuten leikkipuistoja, koirapuistoja, vanhusten toimintapuistoja, kaupunkipuistoja, liikunta- ja urheilupuistoja, torialueita sekä virkistys- ja retkeilyalueiden suunnitelmia. Katujen ja teiden ympäristösuunnitelmia, pihasuunnitelmia päiväkodeille ja kouluille sekä asuntoyhtiöiden pihoille. Olen tehnyt myös rautatieaseman pihasuunnitelman ja hautausmaan laajennussuunnitelman sekä maankäyttösuunnitelmia (teollisuusalueet, läjitysalueet, keskustan yleisilmeet).

Minkälaisten materiaalien tai ratkaisujen parissa mieluiten työskentelet?

Tykkään monialasuunnitelmista joissa yhdistyvät katu- ja kunnallistekniikka sekä ympäristösuunnittelu. Tykkään myös suunnitella uutta rakennussuunnitelmaa enemmän kuin vanhan peruskorjausta.

Mieleenpainuvin työsi, jonka olet tehnyt?

Tornion kaupungin Hallituskadun kunnostussuunnitelma vuonna 2011. Alueelle suunnittelin muun muassa korotetut suojatiet kiveyksellä. Suojatien kuvion piti muistuttaa viivakoodia. Luonnostelma ei oikein ollut kaupunginarkkitehdin Jarmo Lokion mieleen ja hän lähetti minulle Mynthon-askin, jonka viivakoodista piti ottaa mallia. Aina Torniossa käydessä pitää käydä ihastelemassa hienoa Hallituskatua. 

mari.lampinen a fcg.fi

Lampinen Mari

"Tykkään monialasuunnitelmista joissa yhdistyvät katu- ja kunnallistekniikka sekä ympäristösuunnittelu."

- Mari Lampinen