Olli Poutanen

Interaktiivisen median asiantuntija, Helsinki

Minkälaisia töitä teet?

Tehtäväni FCG:ssä liittyvät digitaalisen vuorovaikutuksen kehittämiseen sekä talon sisällä osana suunnittelutyötä että uusissa asiakkaille tarjottavissa palveluissa. Käyttäjäsuunnittelun uudet menetelmät, suunnitelmien virtualisointi ja työkalukehitys säilynevät jatkossakin olennaisina työteemoina. 


Minkälaisten materiaalien tai ratkaisujen parissa mieluiten työskentelet?

Olen työssäni hyödyntänyt pelialustoja (Unity 3D ja Blender) ja julkaissut sovelluksia mm. virtuaalilaseille, selaimelle, mobiililaitteille ja virtuaalitilaan. Tyypilliset vastuualueeni liittyvät uuden median teknologioiden soveltamiseen vuorovaikutuksessa, suunnittelutyökalujen kehittämisessä ja interaktiivisten esittelyaineistojen laatimisessa.


Mieleenpainuvin työsi, jonka olet tehnyt? Kerro, miksi se on jäänyt mieleen?

Olen tehnyt moninaisia projekteja virtuaalitoteutuksen saralla. Olen toteuttanut keholla pelaamisen hankkeita, kuten lentosimulaattoripelin Tampereen raitiotielinjan tarkasteluun, juoksukilpailupelin HTC Vive -virtuaalilaseille, raitiovaunun kuljetuspelin, aukiosuunnittelupelin, virtuaalipyöräilypelin ja sähköbussin ajamis- ja latauspelin. 

"Käyttäjäsuunnittelun uudet menetelmät, suunnitelmien virtualisointi ja työkalukehitys säilynevät jatkossakin olennaisina työteemoina. "

- Olli Poutanen