Pekka Pietilä

Arkkitehti SAFA, projektipäällikkö, Kemi

Millaisia kohteita suunnittelet?

Olen vuodesta 1989 alkaen ollut kemiläisen Rakennussuunnittelu Miraplan Oy:n palveluksessa ja sittemmin yrityskaupan myötä FCG:llä vuodesta 2017 alkaen. Työsarkaani ovat olleet laaja-alaisesti isommat ja pienemmät teollisuuslaitokset, julkiset rakennukset ja terveydenhuollon rakennukset. Yleensä aina toimeksiantoihin on sisältynyt arkkitehtisuunnittelun ohella pääsuunnittelu, joka onkin muodostunut näin yhdeksi osaamisalueekseni. 

Minkälaisten materiaalien tai ratkaisujen parissa mieluiten työskentelet?

Teollisuuden suunnitteluhankkeiden myötä mieluisimmiksi ovat tulleet aidot materiaalit puu, lasi, teräs & betoni. Suunnittelun vaiheista mielenkiintoisin on alkuvaiheen usein eri ratkaisuvaihtoehtojen välillä harhaileva luonnostelu, jossa haetaan asiakasta ja suunnittelijaa tyydyttävää asetelmaa ja lähtökohtaa tarkemmalle suunnittelulle.

Mieleenpainuvin työsi, jonka olet tehnyt?

Vuonna 2006 tein hankesuunnittelun lappilaisen Tervolan kunnan terveyskeskus-vanhainkodin vaiheittaisesta perusparannuksesta ja laajennuksesta. En tuolloin arvannut kuinka pitkäkestoinen ja mielenkiintoinen hankkeesta tulisi. Kohde on aikoinaan rakentunut vaiheittain 1950-luvulta alkaen. Olen ollut pääsuunnittelijana ja arkkitehtina nyt kaikissa uudistusvaiheissa, joista kahdeksas, mutta ei vielä välttämättä viimeinen, valmistuu nyt syksyllä 2018. Hankkeen peruskorjausosuuden vaiheissa on tullut tutuksi suomalaisen rakentamisen kirjo ongelmineen 1950-luvulta nykypäivään. Laajennus- ja uudisosuudet ovat olleet haastavuudessaan mielenkiintoisia.

pekka.pietila a fcg.fi 

Pietilä Pekka

"Suunnittelun vaiheista mielenkiintoisin on alkuvaiheen usein eri ratkaisuvaihtoehtojen välillä harhaileva luonnostelu, jossa haetaan asiakasta ja suunnittelijaa tyydyttävää asetelmaa."
– Pekka Pietilä