Risto Ala-aho

Projektiarkkitehti, Helsinki 

Millaisia kohteita suunnittelet?

Teen pääasiassa asemakaavoitusta. Osa kaavoista on teknisiä muutoksia, mutta joissain tapauksissa kaavoja saa suunnitella lähes puhtaalta pöydältä. Teen myös muita maankäyttöön liittyviä suunnitelmia, kuten maankäyttösuunnitelmia, kaavarunkoja ja muita alustavia suunnitelmia. Kohteet vaihtelevat pienten omakotitaloalueiden ja todella suurten kokonaisuuksien välillä. Teen myös erilaisia selvitystehtäviä, kuten kaupunkikuvallisia tai asemakaavallisia selvityksiä. Näihin liittyen teen paljon 3D-mallinnusta.

Minkälaisten materiaalien tai ratkaisujen parissa mieluiten työskentelet?

Tykkään työskennellä monella tapaa haastavien projektien parissa. Esimerkiksi tutkia täydennysrakentamista tiiviisti rakennettuun ympäristöön tai historialliseen ympäristöön.  

Mieleenpainuvin työsi, jonka olet tehnyt?

Aloitin FCG:llä vuoden 2018 keväällä, joten loppuun asti vietyjä töitä ei ole kertynyt kovin montaa. Laukaan ekokylähankkeessa mukana oleminen oli opettavaista monella tapaa, sillä pääsin perehtymään aihepiiriin, josta minulla ei ollut paljoa kokemusta. 

risto.ala-aho a fcg.fi

Ala Aho Risto

"Tykkään työskennellä monella tapaa haastavien projektien parissa. Esimerkiksi tutkia täydennysrakentamista tiiviisti rakennettuun ympäristöön tai historialliseen ympäristöön." 
- Risto Ala-aho