Veli-Matti Tolppi

Sisustusarkkitehti SIO, palvelumuotoilija, suunnittelupäällikkö, Helsinki

Millaisia kohteita suunnittelet?

Teen etenkin työympäristösuunnittelua. Olen kiinnostunut myös asuntosuunnittelusta, koska siinä suunnitteluratkaisuilla voidaan suoraan vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin parantamalla käytännön arjen toimivuutta ja tekemällä ympäristöstä kaikille aisteille kaunista.

Minkälaisten materiaalien tai ratkaisujen parissa mieluiten työskentelet?

Työskentelen mieluusti käyttäjälähtöisesti muun muassa palvelumuotoilun keinoja hyödyntäen. Arvostan klassista sisustusarkkitehtuuria, jossa väreillä, tekstuureilla ja detaljeilla on merkitystä. Laadukkaan ympäristön kokemus syntyy siitä, että asiat ovat määriteltyjä ja näyttävät siltä, että joku on niitä miettinyt.

Mieleenpainuvin työsi, jonka olet tehnyt?

Mieluinen projekti on ollut Vuorimiehentie 2 Toimisto- ja laboratoriorakennuksen saneeraus ja laajennus Espoossa. Hanke on monialainen ja siinä olemassa oleva rakennus muokataan vastaamaan nykyaikaisen työympäristön vaatimuksia. Käyttäjäryhmiä on useita ja kaikkien odotukset työympäristölle tulee täyttää. Rakennukseen on suunniteltu myös yhteiskäyttöisiä tiloja. Niissä uusien näkökulmien saaminen ja ristiin pölytys on mahdollista.  

veli-matti.tolppi a fcg.fi

Tolppi Veli-Matti

"Laadukkaan ympäristön kokemus syntyy siitä, että asiat ovat määriteltyjä ja näyttävät siltä, että joku on niitä miettinyt."
- Veli-Matti Tolppi