Kuntatalo 1


Kuntatalo, Helsinki

– Vuonna 1982 valmistunut Kuntatalo on tyypillinen esimerkki entisestä koppikonttoriajattelusta, jossa jokaisella oli oma huone. Konsepti ei enää vastannut nykyajan tarpeita, joten oli tarpeen tehdä koko talolle uusi tilastrategia, jossa etsitään optimaalisia työtiloja kaikille yksiköille, kertoo Kuntaliiton eläköitynyt tilahallintapäällikkö Risto Timonen

– Kuntatalon vanhat tilaratkaisut eivät vastanneet nykyisiä yhteisöllisiä toimintamalleja eivätkä tiimityön tai etätyön tarpeita, määrittelee peruskorjauksen projektipäällikkö, sisustusarkkitehti Mervi Alaluusua.

Kesti noin viisi vuotta ennen kuin kaikki muutostyöt oli käyty läpi: kokoustilat, ravintolat, vastaanottotilat ja henkilöstökahvila, talotekniikka, kuten ilmanvaihto, sähköt, turvallisuus, AV-ratkaisut ja paloilmoittimet.

Työtiloista tuli vaihtelevasti yhden, kahden, neljän ja kahdeksan hengen tiloja tiimityöskentelytapojen mukaisesti. Tilojen yhteyteen tuli monitoimitila epämuodollista kanssakäymistä varten, hiljaisia huoneita ja tukitiloja.

Kuntatalo 2 Kuntatalo 4