Kouvolan Koulut 1

Kouvolan koulujen hankesuunnitelmat

Tehokkaaseen tilankäyttöön kouluissa on Kouvolassa kuljettu muutaman mutkan kautta. Sarkolan ja Valkealan koulujen suunnitteluprosessi oli pitkällä, kun Kouvola päätti pistää pelin poikki. Näytti siltä, että kouluista oli tulossa hyvin perinteisiä ja tilankäytöltään tehottomia.

Koulusuunnittelun uutta alkua astui tahdittamaan FCG:n arkkitehti-pedagogi-asiantuntijapari Mikko Kaira ja Raila Oksanen.

Uusia kouluja suunnitellaan Kouvolassa tilanteessa, jossa väestöennusteet laskevat. Samaan aikaan etenevät perusopetuksen kehittämissuunnitelma ja kouluverkon tarkastelu. Arkkitehtuurin rinnalla kulkee pedagoginen suunnitelma. Tuore opetussuunnitelma tukee koulutilojen kehittämistä avoimiksi ja joustaviksi.

Monikäyttöisyys kulkee mukana läpi suunnitelman. Rakennuksen sisätilat ovat avoimia ja helposti muunneltavia sekä luovasti ja tehokkaasti käytettyjä. Neliöitä on vähennetty tilojen luovalla yhteiskäytöllä ja osoittamalla aula- ja käytävätiloja opetuskäyttöön.

– Äidinkielen luokka on sijoitettu pysyvästi kirjastoon, ilmaisutaidonluokka näyttämölle ja terveystieto ruokalan yhteyteen, Mikko Kaira kertoo.

Kouvolan Koulut 2