RT-Ohjekorttien uudistus

– Havahduimme siihen, että uusi opetussuunnitelma vaikuttaa tilaratkaisuihin niin paljon, että koulusuunnittelun ohjeet on uusittava. Niinpä kokosimme eri alojen asiantuntijoista toimikunnan, joka muodostaa näkemyksen siitä, miten suunnitellaan oppimisen kannalta parhaita tiloja, toteaa Rakennustieto Oy:n tietopalveluiden liiketoimintajohtaja Jaana Matilainen.

Valmistumassa on kuuden RT-ohjeen sarja, johon kuuluvat tilaajan ohje, suunnittelun perusteet -ohje sekä ohjeet tilasuunnitteluun, sisätilojen suunnitteluun, kalustukseen ja ulkotilojen suunnitteluun. Turvallisuus saa oman ohjeen.

FCG osallistuu työhön kolmen henkilön voimin: kokenut oppimisympäristöjen suunnittelija Mervi Alaluusua toimii ohjeissa projektipäällikkönä, kirjoittajatiimiin kuuluvat Raila Oksanen (tilaajan ohje) ja Elina Salakari (sisätilojen suunnittelu). 

Ohjeet liitetään Rakennustiedon ylläpitämään perinteikkääseen RT-kortistoon, josta löytyvät kaikki rakennusalaa ohjaavat säädökset ja määräykset sekä ohjeita ja tuotetietoa.

Rt Ohjekorttien Uudistus