Tampereen Maauimala 3

Tampereen maauimala 

Maauimalan toimintaa arvioitiin ensin palvelumuotoilun keinoin. Tarkoituksena oli muodostaa käsitys maauimalan käyttäjien toiveista ja tarpeista, jotka ohjasivat varsinaista arkkitehtisuunnittelua.

FCG vastasi palvelumuotoilun lisäksi uimalan pääsuunnittelusta ja arkkitehtuurista. Toimialajohtaja Mikko Kairalla on tarina kerrottavana.

– Eräs mies oli ostanut asunnon viereisestä talosta 1920-luvulla, koska hänelle oli sanottu, että Kalevaan tulee maauimala. Asunto kulki suvussa. Pojanpoika pääsee vihdoin nauttimaan ulkoaltaista, hän kertoo.

Kairan mukaan projektia leimasi tiukka kulukuri mutta teräsaltaiden materiaalista tai määrästä ei jouduttu tinkimään.

Kymmenmetrisen hyppytornin portaikossa käyttäjiä odottaa yllätys, Arto Heiskasen valotaideteos. Kello 14 aurinko paistaa tasaisesti betoniin valettujen reikien läpi heijastaen kuvion portaikon oranssiin seinään.

Viidenkymmenen metrin kuntouintiallas, hyppyallas, lastenallas ja kahluuallas kaksinkertaistivat Tampereen Kalevan uimalan vesipinta-alan.

Tiivis allasalue mahdollistaa sujuvan liikkumisen maauimalan ja uimahallirakennuksen välillä, eikä ulkona tarvitse liikkua pitkään syksyllä ilmojen kylmetessä.

Tampereen Maauimala 2 Tampereen Maauimala 1


Tampereen Maauimala 4